Een planten interieur? Het kan in elke woning! 

Groen interieur

Bij een ‘planten-interieur’ denk je waarschijnlijk aan een soort in-home jungle. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een planten collectie kan bij elke woonstijl en in dit artikel wordt inspiratie gegeven voor jouw interieur met planten.

Een planten interieur voor iedereen

De ene persoon leeft liever minimalistisch, waar een ander juist voor veel kleuren en kleinigheidjes gaat. Je interieur is vaak een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid, daar past altijd wel een plant bij. Er zijn namelijk honderden soorten planten, voor elk klimaat weer een andere geschikte groene vriend. Tevens draagt een interieur vol planten ook bij aan jouw gezondheid (en gemoedstoestand). Meer weten over een interieur met planten? Hieronder lees je onze aanraders met betrekking tot de mooiste planten voor jouw interieur.

Geschikte planten voor jouw interieur

Zoveel planten als er zijn, zoveel woonstijlen zijn er ook. Zo heb je bijvoorbeeld planten industrieel interieur of planten landelijk interieur. Voor planten landelijk interieur zijn de volgende exemplaren altijd geschikt:

  • De lepelplant
  • De goudpalm
  • De graslelie
  • De drakenbloedboom
  • Vetplanten

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden, als je op zoek bent naar planten landelijk interieur. Waar je vooral op moet letten bij een landelijk interieur, is dat je planten neerzet die de luchtvochtigheid verhogen. Of in ieder geval niet verlagen. Vanwege de materialen die vaak in deze woonstijl gebruikt worden, wordt de lucht al snel droger (afhankelijk van het soort woning). Hierdoor gaan de planten sneller dood en dat is natuurlijk het laatste dat je wilt!

Een modern interieur met veel planten

Tegenwoordig zien we steeds meer moderne interieurs met veel planten. Zo kun je op zoek zijn naar planten modern interieur, planten Scandinavisch interieur of planten industrieel interieur. Wat binnen deze woonstijlen erg mooi staat is intens groene planten. Dit steekt mooi af tegen het minimalistische kleurgebruik van deze interieurs.
De top 3 voor planten modern interieur is als volgt: Yucca, vetplanten, Calathea
Voor planten Scandinavisch interieur zijn de volgende zeer geschikt: Alocasia, Aloe Vera, Monstera
En bij een industrieel interieur zien we vaak deze planten: Sansevieria, bananenplanten en Cactus

Kijk jij ook zo uit naar een interieur met planten? Lees dan zeker meer over de groene vrienden die jouw dag gegarandeerd mooier maken.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu