Wonen
Geen reacties

Gemeenschappelijke ruimtes sfeervol inrichten

professionele vve beheerder

Ieder wooncomplex heeft enkele gemeenschappelijke ruimtes die gebruikt kunnen worden door alle bewoners van het complex. Het kan gaan om een simpele hal, maar ook om gemeenschappelijke zitruimtes en terrassen. De inrichting hiervan is de verantwoordelijkheid van de vereniging van eigenaren, oftewel de VvE. Deze bestaat uit alle woningeigenaren van het complex en wordt geleid door het bestuur.

Onderhoudsarm maar stijlvol

Het inrichten van een gemeenschappelijke ruimte gebeurt doorgaans rond de oplevering, maar veranderingen kunnen uitgevoerd worden. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden die voor rekening van de VvE komen en daarmee iedere afzonderlijke woningeigenaar.

Veel VvE’s kampen met tekorten. Niet zelden doordat er fouten worden gemaakt in de financiën. In alle gevallen heeft een VvE echter beperkte middelen om een gemeenschappelijke ruimte in te richten. Het is dan ook belangrijk om voor materialen te kiezen die duurzaam zijn, onderhoudsarm, maar tegelijkertijd stijlvol. Een grijze, kale ruimte brengt geen thuisgevoel over en draagt niet bij aan het wooncomfort van de bewoners.

Er wordt steeds vaker gekozen voor een gietvloer in gemeenschappelijke ruimtes. Dit zijn vloeren die gegoten worden, uitharden en vervolgens bijzonder onderhoudsarm en duurzaam zijn. Tegelijkertijd is deze techniek zo ver gevorderd, dat men in staat is kleurrijke en comfortabele gietvloeren aan te brengen.

Ook voor de muren moet op soortgelijke wijze gezocht worden naar een duurzame en onderhoudsarme oplossing. Vaak wordt er gekozen voor een goede verf. Voor kunst kan worden gekozen voor duurzame doeken die niet snel kleur verliezen. Ook stevige muurstickers kunnen hier uitkomst bieden.

De keuze voor de inrichting wordt bij een vergadering van de VvE besloten. Vaak gaat dit via een stemming. Omdat iedereen een andere smaak heeft, kan het lastig zijn om het eens te worden over de keuzes. Veel VvE’s hebben het bestuur van de VvE uitbesteed aan een professionele VvE beheerder. Een VvE beheerder kan in dergelijke situaties prettig zijn, omdat dit een onafhankelijke stem is die het gesprek kan leiden en in goede banen kan leiden.

 

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu