Het bijzondere bohemian interieur

Misschien ken je bohemian alleen van het legendarische nummer ‘Bohemian Rhapsody’, maar het is ook een populaire woonstijl in de hedendaagse maatschappij. Werelds, natuurlijk en eclectisch zijn woorden die deze stijl omschrijven. Deze warme stijl met zijn eigen verhaal geeft jouw interieur een sfeervolle en bijzondere uitstraling. Maar hoe creëer je een bohemian interieur nu? Welke materialen, kleuren en accessoires passen bij deze stijl?

Het kleurgebruik

De bohemian stijl kenmerkt zich ook met invloeden uit exotische landen. Groene kleuren en tropische printjes kunnen dan ook niet ontbreken. Daarnaast zijn warme donkere tinten zoals donkerblauw of zwart en de specerijkleuren zoals okergeel, oranje en bruin ook erg geschikt binnen deze stijl. Bovendien past de uitspraak ‘alles kan en alles mag’ goed bij de stijl en kan je losgaan met diverse kleuren en drukke prints

Stijl van uitersten

Wanneer je kiest voor een bohemian interieur, kun je spelen met diverse uitersten. Breng uitersten bij elkaar en creëer een gezellige verzameling van kleuren, meubels en accessoires. Niets is té gek in een bohemian interieur. Zorg vooral voor persoonlijkheid en een interieur met een verhaal.

Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen zijn binnen deze stijl onmisbaar. Zowel in meubels als in accessoires dienen natuurlijke materialen terug te komen om de exotische sfeer te creëren . Rotan, riet en hout zijn populaire materialen die vaak toegepast worden in een bohemian interieur. Daarnaast kun je gebruik maken van diverse tropische planten om de exotische sfeer helemaal compleet te maken. Zo wordt jouw stadswoning omgetoverd in een exotische en groene stadswoning.

De aankleding

De aankleding speelt een essentiële rol binnen deze stijl. Aankleding is namelijk waar het binnen de bohemian stijl om draait. Een bepaald meubel, kleur of accessoire maakt niet dat jouw interieur als bohemian interieur bestempeld kan worden. Het draait om de juiste combinatie binnen deze stijl. Verzamel allerlei spullen en materialen bij elkaar met elk hun eigen verhaal en creëer op deze manier deze warme en wereldse sfeer in huis.

Een woonhuis is pas een lekker woonhuis als je je er thuis voelt. Voor het echte thuisgevoel is de bohemian stijl geschikt. Jouw interieur krijgt persoonlijkheid, warmte en gezelligheid mee. Meer heb je toch niet nodig?

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu