Verschillende soorten behang

Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om een sfeervol interieur te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar verschillende accessoires of meubels, maar je kunt ook de bekleding van de muur aanpakken wanneer je op zoek bent naar een metamorfose. Denk bijvoorbeeld aan een leuk behang. In deze tekst gaan we kijken welke verschillende soorten behang er zijn en op welke manier je deze verschillende soorten behang kan toepassen aan een woning om sfeer te creëren.

Verschillende soorten behang

Behang kan allereerst van verschillende soorten materiaal gemaakt worden. De eerste hiervan is papierbehang. Dit papier kan verschillende diktes hebben en de regel geldt: hoe dikker het papier, hoe beter de behang is. Papierbehang is wat we het meeste tegenkomen in woningen en waar we ons in deze tekst dan ook vooral op gaan focussen. Daarnaast is er nog kunststofbehang. Dit bestaat vaak uit papierbehang waar een laag kunststof over heen is gemaakt. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan vinyl waardoor het behang afstontend wordt. Naast dat het behang vaak van verschillende materialen gemaakt kan zijn, kan behang ook in een hele hoop verschillende kleuren en motieven verkocht worden. Laten we een kijkje nemen bij een aantal verschillende soorten behang en welke zorgen voor een sfeervol interieur.

Kleuren en motieven van behang

Zo zie je bijvoorbeeld verschillende soorten behang in een hoop verschillende effen kleuren. Effen kleuren kunnen verschillende effecten hebben. Zo zullen kleuren als rood ervoor zorgen dat iemand niet tot rust komt waarbij rustigere kleuren als blauw hier juist wel voor kunnen kiezen. Behang kan ook nog in een hele hoop verschillende motieven gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan lijnen en vakken. Lijnen zorgen voor een grotere kamer wanneer je gaat voor een behang met verticale lijnen, krijg je een langere en hogere kamer ervoor terug. Een druk motief kan zorgen voor een drukte aan je hoofd, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een klein gedeelte van de muur met een drukker motief te behangen. Op die manier krijg je een optisch effect op de muur. Wanneer je op zoek bent naar meer informatie, kun je een kijkje nemen op een woonwebsite. Deze hebben namelijk verschillende ideeën met behang om inspiratie van op te doen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu