Handige tips voor verlichting binnen

Verlichting binnen

Staande lampen, hanglampen, wandlampen, sfeerverlichting, LED-lampen en ga zo maar door. Doordat er zo enorm veel keuze in huisverlichting is, is het kiezen van verlichting in huis vaak moeilijk. Hieronder daarom wat tips om de juiste huisverlichting te vinden.

Zoveel ruimtes, zoveel keus

Verlichting begint bij je woonkamer en eindigt misschien wel op zolder. Niet alleen de woonkamer moet verlicht worden, ook het verlichten van alle overige kamers in huis is van belang.
– Maak een lichtplan. Pak de plattegrond van je huis erbij en bepaal per ruimte hoeveel verlichting er moet zijn. Houd hierbij rekening met ramen en ander aanwezig meubilair.
– Je hebt sfeer-, accent- en basisverlichting. Sfeerverlichting wil je vaak in de woonkamer hebben voor de avond. Denk hierbij aan een staande lamp in de hoek of een lampje op de kast. Accentverlichting hangt op plekken waar extra licht handig is, bijvoorbeeld een leeslamp. Tot slot heb je basisverlichting. Deze lichten doe je aan als je thuiskomt. Voorbeelden hiervan zijn de hanglamp in de gang of de spotjes in de keuken.
– Welke lamp kies je? Vandaag de dag worden er minder gloeilampen en steeds meer LED-lampen gebruikt. Ze zorgen dan ook voor veel sfeer. Hierbij kun je ook kiezen voor dimmers. Zet de lamp wat feller wanneer je iets wilt lezen en juist wat lager tijdens een gezellige avond met vrienden.
– Wil je een bepaald hoekje of meubelstuk benadrukken? Richt er dan een spotje op of zet er een staande lamp bij in de buurt die je die kant op kunt laten schijnen.

Verlichting tuinhuis en verlichting buiten

Overigens is niet alleen verlichting binnen belangrijk, ook over verlichting tuinhuis en buiten moet nagedacht worden. Zodra je je huis uitloopt in het donker, wil je natuurlijk zien waar je loopt. Verlichting buiten is dan ook handig. Je kunt hierbij kiezen voor een aantal lichtpunten in de vorm van lantaarnpaaltjes langs het looppad of hang wandlampen op bij het terras of in het tuinhuis.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu