Wonen
Geen reacties

Waarom een kapschuur een goede keuze is

Kapschuur in de tuin

Een trend die je de laatste jaren veel ziet, is een kapschuur. We willen meer genieten van het buitenleven en dan is een overkapping in je tuin een uitgelezen optie. Een kapschuur bestaat uit minimaal twee wanden, een achterwand en één of twee zijwanden. Aan de voorzijde is de overkapping open. Je kunt er tuingereedschap opslaan, maar je kunt er ook heerlijk zitten tot ver in de herfst en vanaf het vroege voorjaar. Of wat dacht je van een winterbarbecue onder de overkapping? De hoge kap zorgt voor licht en geeft een ruimtelijk gevoel.

 

Soorten kapschuren

Met de opkomst van de kapschuren is de keus ook enorm toegenomen. Je kunt een dergelijke schuur op maat laten maken, maar ze zijn ook verkrijgbaar als kant-en-klaar bouwpakket. Je zet het vervolgens zelf in elkaar of laat dit doen. Kapschuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, Douglas hout is het meest gebruikelijk. Ook in het model van je Drentse kapschuur heb je voldoende keus. Het model kan aangepast worden aan jouw wensen. Heb je een grote tuin en wil je een statement maken? Neem dan een flink model overkapping. Ook ideaal als je bezoek wilt ontvangen. Als je kiest voor een combinatie van een schuur en een veranda heb je meteen een handige opbergplek voor je tuingereedschap en je barbecue. De overkapping is multifunctioneel te gebruiken, ook als werkplaats, garage of hobbyruimte.

 

Voordelen van een kapschuur

Het grote voordeel van kapschuren is de multifunctionaliteit ervan. Ook geniet je ongeacht het weer van je tuin. Met een vuurkorf of buitenhaard maak je het aangenaam warm. Ook is het mogelijk om elektra aan te leggen, zodat je een terraskachel onder je overkapping kan plaatsen. Bovendien is het opbergen van je tuinmeubelen nooit meer een probleem. Die laat je gewoon onder de overkapping staan. Bijkomend voordeel is, dat je voor een dergelijke overkapping meestal geen bouwvergunning hoeft aan te vragen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu